Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Статті » Мои статьи

Цікаве про мед

Насамперед  хочу попередити що переклад був зроблений з російської мови Google перекладачем, тому можливі помилки.


     Здавна мед відомий своїми цілющими властивостями, на жаль, в наш час люди навчилися робити підробку за все, і навіть цього еліксиру. Як відрізнити справжній мед бджолиний від цукрового сурогату? Багато хто так звані «пасічники» годують своїх бджіл цукром, і тоді ніяка лабораторія не зможе розпізнати фальсифікований продукт. У справжнього меду є ряд характеристик - це гіркий смак, і він «дере» в горлі. Є один хитрий спосіб розпізнати підробку, для цього потрібно взяти хімічний олівець і перешкодити їм невелику кількість меду, якщо він натуральний - з'явиться легкий фіолетовий відтінок.

Купівля меду

Зараз на ринках і виставках розпочався сезон меду, тому необхідно знати, як зробити правильний вибір, щоб не купити літрову банку цукрового сиропу. Отже, назвемо основні характеристики цього меду:
- Він в'язкий, а не рідкий
- Виливається з посуду густий стрічкою, утворюючи гірку.
він не зацукровується. Лише окремі види меду кристалізуються, наприклад - білої акації та гірничого каштана.


Попросіть продавця дати Вам спробувати мед, якщо одразу ж починає дерти в горлі, отже - він натуральний. Хоча деякі «бджолярі» додають до сиропу гіркий перець. Якщо ж з'явиться почуття в'язкості на мовою, значить мед неякісний - у ньому є крохмаль, гліцерин, манка. Також не існує меду з женьшеню, шипшини, малини і лимонника, оскільки ці рослини виділяють тільки пилок.
      Мед не повинен блищати як бурштин, просто його спеціально варять, для того, щоб швидше продати. А грітий мед має вигляд ірису, а на смак, схожий на палений цукор. У літрову банку входить 1440 грамів меду.

Правила зберігання

     Цей бджолиний мед може зберігатися десятиліттями і навіть століттями. Найкраще його зберігати в скляній ємності сухий в темному сухому провітрюваному приміщенні. Оптимальна температура - від 5 ° до 10 ° C. Тому оптимальним місцем може стати комора, підвал або кухонну шафку.

Види меду

     Клеверний мед володіє потогінним, сечогінними, протизапальними і антисептичними властивостями. Цей мед не має кольору, приємно пахне і дуже смачний. Його зараховують до кращих світлим сортам меду.
    Липовий мед - різкий на смак (запах липи), відрізняється світло-жовтим забарвленням (зеленуватий відтінок) і дуже солодкий на смак. Він володіє сильним відхаркувальним, протизапальним дію. Часто його призначають при застуді, а також при захворюваннях ясен. І цей вид меду незамінний при лікуванні нежиті, ларингіту, ангіни, трахеїти, бронхіти, бронхіальної астми, покращує серцеву діяльність. Також досить ефективний при захворюваннях нирок, жовчного міхура і жовчовивідних шляхів, а також для лікування гнійних ран та опіків.
    Гречаний мед відрізняється терпким смаком і темно-коричневим відтінком, можливий темно-червоний колір. Він добре допомагає при анемії, авітамінозі, завдяки високому вмісту заліза. Також його використовують при гіпертонічній хворобі, для лікування ревматизму, скарлатини, після радіотерапії або кору.


     Вкрай рідко виходить знайти виключно чистий мед, тобто з однієї рослини. Бджоли збирають нектар в різних місцях, тому часто мед називають по географії його збору: гірський, луговий, лісовий, степовий.

     Бджоли виробляють лісовий мед з нектару лісових чагарників, трав і дерев. Він може мати різний відтінок - від світло-жовтого до темно-коричневого. Цей мед відрізняється дуже приємним ароматом. Його часто використовують при лікуванні дихальних шляхів, запальних і алергічних недуг. Непогано використовувати лісовий мед як антибактеріальну, протизапальну і болезаспокійливий засіб.

    Також першосортних вважається луговий мед, який бджоли роблять з нектару лугових квітів (кульбаба, конюшина, чебрець, чебрець, буркун, люцерна, шавлія). Він володіє приємним смаком і специфічним ароматом, і також відрізняється багатьма лікувальними властивостями.
    Найкращий сорт - це польовий мед, який бджоли збирають з гірчиці польової, запашного горошку, осот, пасльону, будяка,  цикорію. Цей сорт швидко кристалізується, а колір може варіюватися.
    Купажовані мед - це суміш з різних сортів меду. Так часто роблять, коли потрібно швидко продати, наприклад, якщо мед вийшов занадто гірким - до нього додають інший мед для вирівнювання смаку.

Категорія: Мои статьи | Додав: Lutsk (17.09.2010)
Переглядів: 2061 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу
Категорія розділу
Мои статьи [9]
Пошук
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 16
Міні-чат
Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0